Wigilia/Sylwester + Secret Santa
Hetarium :: AU i Eventy :: Eventy
Strona 1 z 1 • Share •
Terminy
Wigilia/Sylwester + Secret Santa

Wigilia i Sylwester
Nastał znów ten czas w roku, kiedy ludzie się jednoczą i okazują miłość do bliźnich przy akompaniamencie tłustego jedzenia i drogich prezentów z Ebaya.
Z żeby tradycji stało się zadość, na Chatboxie odbędzie się Wigilia państw. W terminie raczej katolickim (prawosławnych proszę o wyrozumiałość). Oczywiście każdy z nas obchodzi święta, a na forum podczas Wigilii siedzieć nie wypada, stąd pomysł zorganizowania Wigilii trochę po świętach, tj. 26 grudnia lub 27 grudnia. O dokładnym terminie zdecyduje wynik ankiety!
Po Świętach, naturalną koleją rzeczy, przychodzi czas na obchody Nowego Roku. Sylwester również odbędzie się na Chatboxie, ale, w odróżnieniu od Wigilii, przed samym Nowym Rokiem. Proponowanymi terminami są 29 grudnia lub 30 grudnia. Tutaj też zdecyduje wynik ankiety.
Secret Santa
Właśnie, skoro są święta to muszą być też prezenty. I tu wkracza Secret Santa. Jeżeli nie wiecie, czym to dokładnie jest, już tłumaczę. Secret Santa to dawanie sobie prezentów w taki sposób, żeby osoba otrzymująca prezent nie wiedziała co dostanie. Każdy robi prezent jednej osobie i każdy otrzymuje jeden prezent.
Jak ma to działać tutaj? Każdy kto zgłosi się do zabawy (a byłoby miło, jakby zgłosili się wszyscy) otrzymuje prywatną wiadomość ode mnie (Chorwacji) z nickiem postaci, której robi prezent. Następnie ma czas do 25 grudnia na wymyślenie co dokładnie chce tej postaci dać i wysłanie do mnie (Chorwacji) prywatną wiadomość z prezentem. Można załączyć opis przedmiotu, zdjęcie z internetu, a nawet, jak ktoś jest ambitny, może opisać sposób opakowania paczki. Co ma być prezentem? Wszystko w możliwościach twojej postaci.
Następnie podczas Wigilii na CB, 26/27 grudnia, po 00:00 każdy dostanie prywatną wiadomość ode mnie już ze swoim prezentem.
Trochę to pogmatwane, wiem. Na wszelkie pytania chętnie odpowiem, na PW bądź na GG.
Jest jedna, święta zasada Secret Santa: ani mru mru! Broń boże nie mówimy postaci, której robimy prezent, że to właśnie my jesteśmy Mikołajami. Przypominam, że w Administracji jest Serb, a Serb na dwa mocne argumenty, zwane lewą i prawą. A jeżeli groźba uszkodzenia ciała nie wystraszyła ewentualnych gaduł, to za karę za wygadanie postać będzie musiała chodzić w seksownym stroju Pani Mikołajowej (niezależnie od płci!) Mikołaj wszystko widzi!
Do Secret Santa zgłaszamy się w tym temacie!

Chorwacja- Liczba postów : 89
Re: Wigilia/Sylwester + Secret Santa
Secret Santa brzmi lepiej niż dobrze, więc się zgłaszam >:c *Próbuje przyciągnąć resztę ludziów.*
Nowa Zelandia- Liczba postów : 26
Zgłaszam się, choć nie wiem czy do 27 nie będę spędzać z kimś świąt, ale może wieczorkiem 27 już będę~
Stany Zjednoczone- Liczba postów : 55
Brzmi super, bierem
Korea Północna- Liczba postów : 94
Jestem za Wigilią na 26ego o/ *27 w pracy ;;* Sylwester obojętnie. A i SS jestem za~
Gość- Gość
SS jako Secret Santa, hehe *musiałam* A co do terminów, to wszystko mi jedno, o :c
Korea Północna- Liczba postów : 94
W Secret Santa wezmę udział, natomiast w samych eventach nie wiem. Wszystko zależy od tego, który termin wybierzecie i czy będę wówczas żyć.

Austria- Liczba postów : 26
Mogę się zgłosić, ale nie wiem, jak z terminami będzie

Toate-au fost la timpul lor ceva exagerat,

Anii au trecut în zbor şi lumea le-a uitat.

Rumunia- Liczba postów : 29
Ja i moje argumenty się zgłaszamy.
A jak mi padnie na Bośniaka, to dam mu granat, niech się chłopak rozerwie
Serbia- Liczba postów : 74
Biorę udział!
Islandia- Liczba postów : 39
Osoby, którym robicie prezenty w ramach Secret Santa zostały rozesłane w prywatnych wiadomościach! Pamiętajcie, że ostateczny termin dosyłania prezentów to 24 grudnia! Wysyłacie je mi na PW. I nie martwcie się, po evencie cała lista zostanie wywieszona! :D
Z ankiety wynika, że Wigilia fabularna na Chatboxie odbędzie się 26 grudnia i a fabularny Sylwester na Chatboxie 29 grudnia.
Oczywiście brak uczestnictwa nie znaczy, że nie można wziąć udziału w Wigilii. Wasza postać zostanie niestety bez prezentu - chyba, że dostanie go już w ramach fabularnych, a nie eventowych.
Z ankiety wynika, że Wigilia fabularna na Chatboxie odbędzie się 26 grudnia i a fabularny Sylwester na Chatboxie 29 grudnia.
Oczywiście brak uczestnictwa nie znaczy, że nie można wziąć udziału w Wigilii. Wasza postać zostanie niestety bez prezentu - chyba, że dostanie go już w ramach fabularnych, a nie eventowych.
Chorwacja- Liczba postów : 89
Hetarium :: AU i Eventy :: Eventy
Strona 1 z 1